Contacteer ons

Laserontharing

Waar traditionele manieren van ontharing gebaseerd zijn op bruut geweld, is laserontharing een zachte ontharing waarbij de huid nauwelijks geïrriteerd raakt.

Laserontharing werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar waarvan de hitte door de melanine naar de haarwortel getransporteerd wordt, waardoor de haarwortel wordt vernietigd.

Een speciale koeltip die in aanraking komt met je huid, zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser.

Wat doe je best niet voor de behandeling?

2 weken voor de behandeling is het belangrijk dat je met de te behandelen zone niet in de zon gaat en geen zonnebank doet. Idealiter gebruik je ook geen zelfbruiner. 1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien. Deze mogen dan geschoren worden, maar dat hoeft niet, want ze vallen vanzelf uit. Tussen de behandelingen in mag je niet harsen of met de pincet uittrekken. Alleen scheren is toegestaan.

Wat doe je best niet na de behandeling?

Vlak na de behandeling kan je best geen producten aanbrengen op het behandelde gebied, behalve cooling-gel of een zonnebrandcreme met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) als je in de zon loopt. Je mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet scrubben.