Contacteer ons

Mesopeels

Celvernieuwing voor een frisse, jonge uitstraling!

Met een chemische peeling zorgen we voor het verwijderen van de dode huidcellen en stimuleren we intensief de celvernieuwing. Hierdoor wordt de opname van de actieve werkstoffen enorm verbeterd en krijgt de huid weer een frisse en gezonde uitstraling.

Daarnaast kun je met de specifieke peelings dieper werken op bepaalde huidindicaties zoals pigmentatie, vette/onzuivere huid, acné, grove huidstructuur, fijne lijntjes en rimpels, littekens, …

In de optimale situatie vernieuwt onze huid zich op natuurlijke wijze om de 28 dagen. Naarmate we ouder worden en door verschillende levensfasen gaan zoals bijvoorbeeld adolescentie, zwangerschap of de menopauze kan dit proces worden verstoord of vertraagd. Het effect op de huid hiervan kan bijvoorbeeld acné, een glimmende huid, grove poriën, rimpels, doffe teint of pigmentvlekken zijn.

Met een chemische peeling helpen we jouw huid te vernieuwen!

Een huidstimulatie (peeling) is geschikt voor diverse huidproblemen. Een peeling is een vorm van exfoliatie en verschilfering van de huid. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestandsdelen die tijdens de peeling gebruikt worden. Doel is de huidkwaliteit te verbeteren door celvernieuwing. 

IMG_0322

Welke huidproblemen worden met een Peeling behandeling aangepakt? 

Een peeling is één van de meest effectieve methodes om de algehele gezondheid en uitstraling van uw huid te verbeteren. Het is een doeltreffende manier om een gladde en mooie huid te verkrijgen.

Bij een chemische peeling worden vloeistoffen op de huid aangebracht met als resultaat een verbetering van de huidtextuur, verfijnde poriën, verminderde acne en pigmentvlekken, verminderde rimpels en oppervlakkige littekens.

Afhankelijk van de concentratie van de werkzame bestanddelen, bereiken we de oppervlakkige huidlagen of de diepere huidlagen. Hoe sterker de peeling, hoe meer effect zichtbaar, maar ook hoe meer reactie (exfoliatie, schilfering, roodheid).

Een optimale peeling behandeling bestaat uit 5 sessies, telkens met een tussenperiode van 2 weken. Langdurige resultaten bereiken we door de behandeling om de paar maanden te herhalen en tussenin gewone gelaatsverzorgingen in te plannen naar behoefte.

Hoe verloopt de behandeling?

  • Dubbele reiniging
  • Extra ontvetten van de huid met Pre-Procedure Cleansing solution
  • Beschermen van mondhoeken/lippen, ooghoeken, piercings, tatoeages, …
  • Aanbrengen van de peeling, 1 laag (softer) OF 2 lagen (intenser).
  • Neutraliseren van de peeling (softer) OF afnemen met water (intenser)
  • Kalmeren met Anti-Stress Mask + LED lichttherapie + afwerken met Fast Skin Repair cream (softer) OF aanbrengen van 1% retinol-crème (intenser)
  • Sun Protection SPF 50+

De intensiteit van de peeling passen we aan naar de noden van de huid en wat deze al dan niet kan verdragen.

40B8A285-5647-4C63-A7FF-C20A86BC5A43

Na de behandeling

Vlak na de behandeling kan de huid er rood uitzien en prikkelend aanvoelen. Dit is een normale reactie, tijdens de eerste 24 uur zal de roodheid sterk afnemen. De volgende dagen heeft de huid extra bescherming nodig tegen de zon en daarom smeer je best een zonnebeschermer van Mesoestetic (we hebben een zeer ruim gamma, voor elk huidbeeld de ideale formule)

Het is belangrijk om thuis de juiste producten te gebruiken van Mesoestetic zoals u die voorgesteld zullen worden. Niet enkel om het optimale resultaat te kunnen behalen maar ook om ongewenste reacties te voorkomen.

Waarom moet je 2 weken vóór een peeling met je producten thuis beginnen?

Om een huid goed voor te bereiden op peelingen, is het nodig om minimaal 2 weken vooraf aan een peeling thuis te starten met de producten die we adviseren. Hiermee is de huid goed voorbereid op de peeling en krijg je de minste irritaties én het mooiste resultaat.

Zijn er contra-indicaties voor peelingen?

Ja, er zijn contra-indicaties en enkele voorbeelden hiervan zijn:
zwangerschap, borstvoeding, vitamine A medicatie voorgeschreven door een arts, het gebruik van roaccutane, allergie voor asperines (salicylzuur), geirriteerde huid, beschadigde huid, zonverbrande huid, een huid die recent een microdermabrasie behandeling of laser behandeling heeft ondergaan. Heb je zweren, blaren of herpes dan mag je geen peelingen ondergaan.

Wat mag je niet doen vooraf aan een peeling?

Je mag minimaal 2 dagen voor aanvang van een peeling geen harsbehandeling hebben gehad op de plaatsen waar de peeling wordt aangebracht. Daarnaast mogen ook geen zelfbruiningsproducten minimaal 2 dagen voor de behandeling worden gebruikt. Tevens vragen wij je te stoppen met exfolierende (peelende) producten minimaal 2 dagen voor de peeling en niet te gaan zonnebaden of onder de zonnebank te gaan liggen.

Wat mag je niet doen nadat je een peeling heb ondergaan?

Je mag de eerste dag na de peeling geen exfolierende (peelende) producten gebruiken en niet in chloorwater gaan.
Ook mag je de eerste 2 weken (liefst langer) niet gaan zonnebaden.
Daarnaast adviseren wij je om dagelijks meermaals een SPF van Mesoestetic te gebruiken. Je huid is na een peeling gevoeliger geworden voor UV-straling. Dit geldt niet alleen voor de zon maar ook voor bijv. beeldschermen, verlichting enz. waar het Mesoestetic zonnegamma ook bescherming tegen biedt.

Wat voel je tijdens een peeling?

Nadat de peeling is aangebracht kun je een prikkelend of branderig gevoel ervaren. Dit is een normale reactie en voel je vaak al minder worden na enkele minuten. Dit gevoel ontstaat door de verlaging van de Ph-waarde van de huid.

Bij het verwijderen van de peeling met water of het neutraliseren, gaat de zuurtegraad van de huid in korte tijd terug naar zijn oorspronkelijke waarde (dit ervaar je als een kortstondig branderig gevoel).

Je hebt last van een koortslip, wat nu?

Als je een koortslip hebt op het moment dat je de peeling wilt ondergaan, kunnen wij je helaas niet behandelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Heb je geen koortslip op het moment van de peeling maar ben je daar wel gevoelig voor dan adviseren wij je om minimaal 1 week voor aanvang van de peeling te starten met medicijnen voor koortslippen.

Je gebruikt medicijnen, mag je dan een peeling ondergaan?

Het ligt er aan welke medicijnen je gebruikt en tijdens het intake-gesprek kijken we of je wel of niet een peeling kunt ondergaan.

Krijg je een sterke vervelling na de peeling?

Doorgaans zal er geen sterke vervelling optreden waarvoor je thuis moet blijven.
Het kan soms wel gebeuren dat de huid heel lichtjes gaat schilferen na een paar dagen, wat bijna niet zichtbaar is.
Dit komt door de opschuiving van nieuwe huidcellen naar boven omdat dit gestimuleerd wordt. De nieuwe huidcellen komen nu sneller tevoorschijn waardoor het soms kan voorkomen dat de huid heel lichtjes gaat schilferen. Wij gaan er wel vanuit dat je, je aan de voorschriften houdt.

Hoe vaak mag je een peeling ondergaan?

Wij adviseren je om te starten met een peelingkuur van 5 peelingen voor het beste resultaat. Tussen deze 5 peelingen moet 2 weken pauze zitten. Daarna adviseren wij je om het resultaat te onderhouden met 1 peeling om de 2 maanden.

Is de huid rood na de peeling?

Het kan zijn dat de huid lichtrood is na de peeling maar dit is niet erg en zal binnen enkele uren weer bijtrekken.