Contacteer ons

Mesopeels

Celvernieuwing voor een frisse, jonge uitstraling!

Met een chemische peeling zorgen we voor het verwijderen van de dode huidcellen en stimuleren we intensief de celvernieuwing. Hierdoor wordt de opname van de actieve werkstoffen enorm verbeterd en krijgt de huid weer een frisse en gezonde uitstraling.

Daarnaast kun je met de specifieke peelings dieper werken op bepaalde huidindicaties zoals pigmentatie, acné/rosacea, grove huidstructuur, fijne lijntjes en rimpels, littekens, …

In de optimale situatie vernieuwt onze huid zich op natuurlijke wijze om de 28 dagen. Naarmate we ouder worden en door verschillende levensfasen gaan zoals bijvoorbeeld adolescentie, zwangerschap of de menopauze kan dit proces worden verstoord of vertraagd. Het effect op de huid hiervan kan bijvoorbeeld acné, een glimmende huid, grove poriën, rimpels, doffe teint of pigmentvlekken zijn.

Met een chemische peeling helpen we jouw huid te vernieuwen!

Een huidstimulatie (peeling) is geschikt voor diverse huidproblemen. Een peeling is een vorm van exfoliatie en verschilfering van de huid. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestandsdelen die tijdens de peeling gebruikt worden. Doel is de huidkwaliteit te verbeteren door celvernieuwing. 

Welke huidproblemen worden met een Peeling behandeling aangepakt? 

Een peeling is één van de meest effectieve methodes om de algehele gezondheid en uitstraling van uw huid te verbeteren. Het is een doeltreffende manier om een gladde en mooie huid te verkrijgen.

Bij een chemische peeling worden vloeistoffen op de huid aangebracht met als resultaat een verbetering van de huidtextuur, verfijnde poriën, verminderde acne en pigmentvlekken, verminderde rimpels en oppervlakkige littekens.

Afhankelijk van de concentratie van de werkzame bestanddelen, bereiken we de oppervlakkige huidlagen of de diepere huidlagen. Hoe sterker de peeling, hoe meer effect zichtbaar, maar ook hoe meer reactie (exfoliatie, schilfering, roodheid).

Een optimale peeling behandeling bestaat uit 5 sessies, telkens met een tussenperiode van 2 weken. Langdurige resultaten bereiken we door de behandeling om de 6 maanden te herhalen en tussenin gewone gelaatsverzorgingen in te plannen naar behoefte.

Na de behandeling

Vlak na de behandeling kan de huid er rood uitzien en prikkelend aanvoelen. Dit is een normale reactie, tijdens de eerste 24 uur zal de roodheid sterk afnemen. De volgende dagen heeft de huid extra bescherming nodig tegen de zon en daarom smeer je best een zonnebeschermer van Mesoestetic (we hebben een zeer ruim gamma, voor elk huidbeeld de ideale formule)

Het is belangrijk om thuis de juiste producten te gebruiken van Mesoestetic zoals u die voorgesteld zullen worden. Niet enkel om het optimale resultaat te kunnen behalen maar ook om ongewenste reacties te voorkomen.

Hoe verloopt de behandeling?

  • Reiniging
  • Extra ontvetten van de huid met Pre-Procedure Cleansing solution
  • Beschermen van mondhoeken/lippen, ooghoeken, piercings, …
  • Aanbrengen van de peeling
  • Neutraliseren van de peeling
  • Kalmerend Crystal Fiber Mask/Anti-Stress Mask + LED lichttherapie
  • Afwerken met Fast Skin Repair cream + Sun Protection SPF 50+

Soorten peels:

Mesopeel Glycolic

Intensieve anti-aging/rimpels
Pigmentatieproblemen
Acné littekens

Mesopeel Lactic

Voor gevoelige en/of droge huid
Verbeteren van couperose en rosacea
Verzacht striemen

Mesopeel Salicylic

Acné littekens
Ontsteking van de huid
Vette huid
Acné-huid
Comedogene huid (zwarte puntjes)

Mesopeel Mandelic

Grove poriën
Dikke vette huid, controleert talgafscheiding
Oppervlakkige pigmentatie

Melanostop Tran3x

Depigmenterende werking
Melasma
Epidermale en oppervlakkige pigmentvlekken
Photo-aging
Coup d’éclat

Mesopeel Jessner

Expressielijntjes
Zonne lentigines
Acné-huid
Hormonen
Coup d’éclat

Mesopeel Azelan

Schimmelwerende, anti-bacteriële en anti-comedogene werking
Alle vormen van acné en acné littekens
Couperose huid

Mesopeel TCA

Heel zware acné littekens
Diepere rimpels
Doel is om vervelling te bekomen
Bovenste huidlaag wordt volledig vernieuwd

Enkele voor/na foto’s 

Azelan

Melan Tran3x