Contacteer ons

Mesopeels

Celvernieuwing voor een frisse, jonge uitstraling!

Met een chemische peeling zorgen we voor het verwijderen van de dode huidcellen en stimuleren we intensief de celvernieuwing. Hierdoor wordt de opname van de actieve werkstoffen enorm verbeterd en krijgt de huid weer een frisse en gezonde uitstraling.

Daarnaast kun je met de specifieke peelings dieper werken op bepaalde huidindicaties zoals pigmentatie, acné/rosacea, grove huidstructuur, fijne lijntjes en rimpels, littekens, …

In de optimale situatie vernieuwt onze huid zich op natuurlijke wijze om de 28 dagen. Naarmate we ouder worden en door verschillende levensfasen gaan zoals bijvoorbeeld adolescentie, zwangerschap of de menopauze kan dit proces worden verstoord of vertraagd. Het effect op de huid hiervan kan bijvoorbeeld acné, een glimmende huid, grove poriën, rimpels, doffe teint of pigmentvlekken zijn.

Met een chemische peeling helpen we jouw huid te vernieuwen!

Een huidstimulatie (peeling) is geschikt voor diverse huidproblemen. Een peeling is een vorm van exfoliatie en verschilfering van de huid. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestandsdelen die tijdens de peeling gebruikt worden. Doel is de huidkwaliteit te verbeteren door celvernieuwing. 

Welke huidproblemen worden met een Peeling behandeling aangepakt? 

Een peeling is één van de meest effectieve methodes om de algehele gezondheid en uitstraling van uw huid te verbeteren. Het is een doeltreffende manier om een gladde en mooie huid te verkrijgen.

Bij een chemische peeling worden vloeistoffen op de huid aangebracht met als resultaat een verbetering van de huidtextuur, verfijnde poriën, verminderde acne en pigmentvlekken, verminderde rimpels en oppervlakkige littekens.

Afhankelijk van de concentratie van de werkzame bestanddelen, bereiken we de oppervlakkige huidlagen of de diepere huidlagen. Hoe sterker de peeling, hoe meer effect zichtbaar, maar ook hoe meer reactie (exfoliatie, schilfering, roodheid).

Een optimale peeling behandeling bestaat uit 5 sessies, telkens met een tussenperiode van 2 weken. Langdurige resultaten bereiken we door de behandeling om de 6 maanden te herhalen en tussenin gewone gelaatsverzorgingen in te plannen naar behoefte.

Hoe verloopt de behandeling?

  • Reiniging
  • Extra ontvetten van de huid met Pre-Procedure Cleansing solution
  • Beschermen van mondhoeken/lippen, ooghoeken, piercings, …
  • Aanbrengen van de peeling
  • Neutraliseren van de peeling
  • Kalmerend Crystal Fiber Mask/Anti-Stress Mask + LED lichttherapie
  • Afwerken met Fast Skin Repair cream + Sun Protection SPF 50+
40B8A285-5647-4C63-A7FF-C20A86BC5A43

Na de behandeling

Vlak na de behandeling kan de huid er rood uitzien en prikkelend aanvoelen. Dit is een normale reactie, tijdens de eerste 24 uur zal de roodheid sterk afnemen. De volgende dagen heeft de huid extra bescherming nodig tegen de zon en daarom smeer je best een zonnebeschermer van Mesoestetic (we hebben een zeer ruim gamma, voor elk huidbeeld de ideale formule)

Het is belangrijk om thuis de juiste producten te gebruiken van Mesoestetic zoals u die voorgesteld zullen worden. Niet enkel om het optimale resultaat te kunnen behalen maar ook om ongewenste reacties te voorkomen.

7FAB5401-DAE1-4B91-9F1C-F916776C1E35

Waarom moet je 2 weken vóór een peeling met je producten thuis beginnen?

Om een huid goed voor te bereiden op peelingen, is het nodig om minimaal 2 weken vooraf aan een peeling thuis te starten met de producten die we adviseren. Hiermee is de huid goed voorbereid op de peeling en krijg je de minste irritaties én het mooiste resultaat.

Zijn er contra-indicaties voor peelingen?

Ja, er zijn contra-indicaties en enkele voorbeelden hiervan zijn zwangerschap, borstvoeding, vitamine A medicatie voorgeschreven door een arts, het gebruik van roaccutane, allergie voor asperines (salicylzuur), geirriteerde huid, beschadigde huid, zonverbrande huid, een huid die recent een microdermabrasie behandeling of laser behandeling heeft ondergaan. Heb je zweren, blaren of herpes dan mag je geen peelingen ondergaan.

Wat mag je niet doen vooraf aan een peeling?

Je mag minimaal 2 dagen voor aanvang van een peeling geen harsbehandeling hebben gehad op de plaatsen waar de peeling wordt aangebracht. Daarnaast mogen ook geen zelfbruiningsproducten minimaal 2 dagen voor de behandeling worden gebruikt. Tevens vragen wij je te stoppen met exfolierende (peelende) producten minimaal 2 dagen voor de peeling en niet te gaan zonnebaden of onder de zonnebank te gaan liggen.

Wat mag je niet doen nadat je een peeling heb ondergaan?

Je mag de eerste dag na de peeling geen exfolierende (peelende) producten gebruiken en niet in chloorwater te gaan. Ook mag je de eerste 2 weken (liefst langer) niet gaan zonnebaden. Daarnaast adviseren wij je om dagelijks meermaals een SPF van Mesoestetic te gebruiken. Je huid is na een peeling gevoeliger geworden voor UV-straling. Dit geldt niet alleen voor de zon maar ook voor bijv. beeldschermen, verlichting enz. waar het Mesoestetc zonnegamma ook bescherming tegen biedt.

Wat voel je tijdens een peeling?

Nadat de peeling is aangebracht kun je een prikkelend gevoel ervaren of dat de huid warmer gaat worden. Dit is een normale reactie en voel je vaak al minder worden naar het einde van de inwerktijd van de peeling.
Dit gevoel ontstaat door de verlaging van de Ph-waarde van de huid.
Om de peeling te stoppen moeten we deze neutraliseren, op dit moment gaat de zuurtegraad van de huid in korte tijd terug naar zijn oorspronkelijke waarde (dit ervaar je als een kortstondig branderig gevoel).

Je hebt last van een koortslip, wat nu?

Als je een koortslip hebt op het moment dat je de peeling wilt ondergaan, kunnen wij je helaas niet behandelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Heb je geen koortslip op het moment van de peeling maar ben je daar wel gevoelig voor dan adviseren wij je om minimaal 1 week voor aanvang van de peeling te starten met medicijnen voor koortslippen.

Je gebruikt medicijnen, mag je dan een peeling ondergaan?

Het ligt er aan welke medicijnen je gebruikt en tijdens het intake-gesprek kijken we of je wel of niet een peeling kunt ondergaan.

Krijg je een sterke vervelling na de peeling?

Doorgaans zal er geen sterke vervelling optreden waarvoor je thuis moet blijven. Het kan soms wel gebeuren dat de huid heel lichtjes gaat schilferen na een paar dagen, wat bijna niet zichtbaar is. Dit komt door de opschuiving van nieuwe huidcellen naar boven omdat dit gestimuleerd wordt. De nieuwe huidcellen komen nu sneller tevoorschijn waardoor het soms kan voorkomen dat de huid heel lichtjes gaat schilferen. Wij gaan er wel vanuit dat je, je aan de voorschriften houdt.

Bij de TCA peel is vervelling echter wel degelijk het doel.

Hoe vaak mag je een peeling ondergaan?

Wij adviseren je om te starten met een peelingkuur van 5 peelingen voor het beste resultaat. Tussen deze 5 peelingen moet 2 weken pauze zitten. Daarna adviseren wij je om het resultaat te onderhouden met 1 peeling per 4-6 weken.

Is de huid rood na de peeling?

Het kan zijn dat de huid lichtrood is na de peeling maar dit is niet erg en zal binnen enkele uren weer bijtrekken.

TCA peel 15%

De TCA 15% soft peel is net dat tikkeltje anders.

Typisch voor een TCA peeling is de “frosting”: de huid wordt tijdens de behandeling “witter”.

Een TCA peeling zal uw huid doen schilferen gedurende 4 tot 5 dagen.
Jouw huid zal de eerste 2 dagen strak en droog aanvoelen.
Sommige huidzones kunnen grijzig verkleuren.
Vanaf de derde dag zal de huid duidelijk schilferen.
Na 6 à 7 dagen zal de nieuwe huid verschenen zijn.

Het is van uiterst belang dat u ons verzorgingsadvies opvolgt (Fast skin repair om het herstelproces te bespoedigen en comfort te bieden + mesoprotech SPF 50+ om de huid te beschermen tegen UVA, UVB, HEV & IR).

Na ongeveer 3 à 4 weken kan eventueel een vervolgbehandeling plaatsvinden.
Voor een optimaal effect moet de behandeling soms één, twee of drie malen herhaald worden.

Patiënten met een donkere huidskleur zijn minder gebaat met TCA peeling, wegens verhoogd risico op kleurverschil (hypo- of hyperpigmentatie).

Soorten peels:

Mesopeel Glycolic

Intensieve anti-aging/rimpels
Pigmentatieproblemen
Acné littekens

Mesopeel Lactic

Voor gevoelige en/of droge huid
Verbeteren van couperose en rosacea
Verzacht striemen

Mesopeel Salicylic

Acné littekens
Ontsteking van de huid
Vette huid
Acné-huid
Comedogene huid (zwarte puntjes)

Mesopeel Mandelic

Grove poriën
Dikke vette huid, controleert talgafscheiding
Oppervlakkige pigmentatie

Melanostop Tran3x

Depigmenterende werking
Melasma
Epidermale en oppervlakkige pigmentvlekken
Photo-aging
Coup d’éclat

Mesopeel Jessner

Expressielijntjes
Zonne lentigines
Acné-huid
Hormonen
Coup d’éclat

Mesopeel Azelan

Schimmelwerende, anti-bacteriële en anti-comedogene werking
Alle vormen van acné en acné littekens
Couperose huid

Mesopeel TCA

Heel zware acné littekens
Diepere rimpels
Doel is om vervelling te bekomen
Bovenste huidlaag wordt volledig vernieuwd

Enkele voor/na foto’s 

Azelan

Melan Tran3x