DROGE HUID
Wat is het verschil tussen een droge huid en een vochtarme huid?
Het zijn twee verschillende problemen, een huid die droog is en een huid die vochtarm is. De huid die wat schilferig of trekkerig aanvoelt, hoeft namelijk nog geen droge huid te zijn. Wist je dat ook een vette huid vochtarm kan zijn?
Huidtype of huidconditie?
In het Engels klinkt het onderscheid misschien net iets duidelijker: dry skin of dehydrated skin. Ofwel een droge huid of een gedehydrateerde huid. Het eerste is een huidtype, het laatste is een (tijdelijke) huidconditie. Een droge huid is eigenlijk het tegenovergestelde van een vette huid. Dit huidtype produceert minder huidvetten. Beide huidtypen kunnen een tekort aan vocht hebben.
De droge huid mist vetten (en vocht)
Met een droge huid kun je geboren zijn. Je maakt dan minder huidvetten. Hierdoor kan de huid moeilijker vocht vasthouden, waardoor deze sneller droog of trekkerig aan zal voelen. Bij het ontstaan van een droge huid kunnen ook invloeden van buitenaf een rol spelen. Denk aan het gebruik van irriterende cosmetica, blootstelling aan de zon, maar ook koud winters weer, temperatuurschommelingen en tenslotte roken. Door deze externe factoren kan de huidbarrière beschadigen, waardoor je huid niet goed in staat is vocht vast te houden. Verder zal iedere huid uiteindelijk door de jaren heen droger worden.
Vochtarme huid mist water
Een vochtarme huid kan bij ieder huidtype voorkomen. Een droog huidtype zal sneller last hebben van een slechte vochtbalans. Maar ook de vette huid kan uiteindelijk gedehydrateerd raken. Je ziet een vette, maar toch vochtarme huid vooral bij mensen die verkeerde cosmetica gebruiken. Vaak is sprake van een vicieuze cirkel. Ze gebruiken sterk reinigende producten, borstels of te grove scrubs om hun glimmende of onrustige huid onder controle te krijgen. Maar ze bereiken het omgekeerde. De beschermlaag van hun huid raakt beschadigd, waardoor deze geen vocht meer kan vasthouden. Er ontstaan juist meer onregelmatigheden als puistjes. Niet alleen huidverzorging, ook bepaalde medicijnen tegen bijvoorbeeld acne kunnen zorgen voor een verstoorde vochtbalans.
Wat kan je doen om een droge huid aan te pakken?
- Het allerbelangrijkste bij een droge huid is het beschermen van de barrièrelaag. Niet alleen voorkom je zo dat er te veel vocht verdampt, ook zorg je er voor dat verschillende processen in je huid goed blijven verlopen. Voorbeelden van beschermende stoffen zijn vitamine C en niacinamide, maar ook ceramiden. Deze lipiden komen van nature voor in het waslaagje van de huid.
- Daarnaast is het belangrijk om voldoende hydraterende stoffen te gebruiken. Deze ingrediënten kunnen de vochtbalans helpen door vocht te binden en/of voorkomen dat er vocht uit de huid verdampt. Heb je een vochtarme huid dan heb je zowel stoffen nodig die de huid wat ‘afsluiten’ als stoffen die het vocht als een sponsje vasthouden.
Welke producten kan je gebruiken?
- Reiniging: Hydracream fusion
- Tonic: Hydratonic mist
- Ampules: Proteoglycan, Anti-Age flash
- Exfoliator: Ultimate micropeel
- Masker: Hydra vital mask
- Dag- nachtcreme: Fast skin repair, Hydra vital factor K,
- Zonnecreme: Moisturizing Sun Protection Spf 50+
Deze producten zijn een algemeen protocol voor de droge vochtarme huid. Wens je persoonlijk advies op maat, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.
Wat kunnen wij doen?
Onze AquaGlo is een uitstekende keuze!
Hier wordt je huid ontdaan van al je dode huid, worden je poriën volledig gezuiverd en gaan we nadien je huid voorzien van alle nodige voedingsstoffen zoals; vocht, kalmering, anti-oxidanten en voeding.
Met deze intensief voedende anti-age behandeling zal je huid onmiddellijk opklaren en comfortabel aanvoelen.
Hij is bovendien super aangenaam door zijn hoog wellness gehalte.
Met de Genesis intense gaan we de huid niet alleen verstevigen maar ook voorzien van de nodige voedingsstoffen door het insluizen met de transcutane overdracht.
Tijdens de klassieke gelaatsverzorging gaan we de producten aanpassen aan jouw noden, dit zijn de producten die je ook geadviseerd worden in je thuisverzorgingsroutine te gebruiken.