Contacteer ons

Laserontharing

Hier bij DermaCare Skincenter Aalst vinden wij het enorm belangrijk dat u op elk gebied op de meest professionele en veilige manier wordt behandeld,
daarom zijn we in zee gegaan met Laserontharing.be.

Zij gebruiken niet enkel de beste toestellen op de markt, maar werken ook uitsluitend met verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in deze behandelingen.

Waar traditionele manieren van ontharing gebaseerd zijn op bruut geweld, is laserontharing een zachte ontharing waarbij de huid nauwelijks geïrriteerd raakt.

Laserontharing werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar waarvan de hitte door de melanine naar de haarwortel getransporteerd wordt, waardoor de haarwortel wordt vernietigd.

Een speciale koeltip die in aanraking komt met je huid, zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser.

Wat doe je best niet voor de behandeling?

2 weken voor de behandeling is het belangrijk dat je met de te behandelen zone niet in de zon gaat en geen zonnebank doet. Idealiter gebruik je ook geen zelfbruiner. 1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien. Deze mogen dan geschoren worden, maar dat hoeft niet, want ze vallen vanzelf uit. Tussen de behandelingen in mag je niet harsen of met de pincet uittrekken. Alleen scheren is toegestaan.

Wat doe je best niet na de behandeling?

Vlak na de behandeling kan je best geen producten aanbrengen op het behandelde gebied, behalve cooling-gel of een zonnebrandcreme met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) als je in de zon loopt. Je mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet scrubben.

Is laserontharen veilig?

Ja! Het LightSheer systeem is na jaren research in 1998 in Amerika op de markt gebracht door de Coherent Medical Group.
Een gerenommeerd bedrijf welke lasers voor vele medische toepassingen maakt. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen.
De gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls te ontzien.

Doet laserontharen pijn?

Pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Echter, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal iets gevoeliger dan andere delen.

Wat mag ik verwachten?

De behandeling gaat snel, varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Omdat de laser zich richt op het pigment onder aan het haar en alleen haren die in de groeifase zijn en pigment hebben, zullen er meer behandelingen noodzakelijk zijn.
De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren dezelfde groeifase heeft bereikt.
De behandeling zelf is niet pijnlijk, hooguit wat irritant. De meeste klanten kunnen de behandeling zeer goed verdragen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De LightSheer verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Rekent u in ieder geval op 4 tot 8 behandelingen. De eerste drie behandelingen zullen met een tussenpoos van 4 tot 6 weken plaatsvinden. De (eventuele) volgende behandelingen kunnen wat langere tussentijd nemen.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft. Deze reactie zal snel weer verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden, wordt er een coldpack aangebracht. 1 tot 2 weken na de behandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien. Als u dit storend vindt, kunt u deze haren scheren. U mag ze ook laten zitten, ze vallen vanzelf wel uit. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor verstoring van pigment, is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypo-pigmentaties optreden. Dit herstelt zich altijd weer.

Zijn de resultaten definitief?

De LightSheer diode laser is de enige laser welke door de FDA (Food and Drug Administration) is goedgekeurd voor de claim: permanente haarreductie. Klinische studies rangschikken de LightSheer als de meest effectieve laser. Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan niet. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (denk maar aan hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen.

Zijn er nog speciale instructies voor na de behandeling?

Er zijn een aantal puntjes waarop moet gelet worden, maar die geen ongemak veroorzaken:

Geen producten aanbrengen op het behandelde gebied, behalve cooling-gel of een zonnebrandcreme met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) als u in de zon loopt. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet scrubben.

Niet met het behandelde gebied in de zon, niet op de zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken 2 weken voor en na de behandeling.

1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien. Deze mogen dan geschoren worden, maar dat hoeft niet, want ze vallen vanzelf uit.

Tussen de behandelingen in niet harsen of met het pincet uittrekken. Alleen scheren is toegestaan.

De huid laten rusten, niet pulken.

Wat zijn de alternatieven voor laserbehandeling?

Er zijn verschillende technieken die ter beschikking staan om overtollig of ongewenst haar te verwijderen:

Scheren – Een simpele methode, het beïnvloedt de stugheid, dikte en groeicyclus van de haar niet, maar het blijft een tijdelijke oplossing en vraagt herhaalde handelingen om de huid een haarvrij aanzien te geven.

Epileren (plukken) – Is een tijdrovend, pijnlijk en niet praktische oplossing voor grotere gebieden.

Harsen – Deze behandeling kan uitgevoerd worden op grotere gebieden van het lichaam. De huid blijft gedurende 3 tot 6 weken haarvrij. Echter, ook deze methode is pijnlijk en voor de meeste mensen is het een probleem dat zij een tijdje met zichtbare haren lopen voor er weer geharst kan worden.

Electrisch ontharen (Blend) – Bij deze methode wordt een naaldje langs de haar de follikel ingebracht, waarna door verhitting de voedingsbodem van de haar vernietigd wordt. Uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste met de specialisatie electrisch ontharen kan deze methode succesvol zijn en definitief haarvrij maken. Echter, omdat je maar één haartje tegelijkertijd kan behandelen, is het een zeer tijdrovend karwei.

Ontharing door de LightShare diode laser is de meest radicale en pijnloze methode.

Hoe verwijdert de LightSheer diodelaser het haar?

Het licht dat vrijkomt uit de LightSheer laser wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich aan de haar onder in de haarfollikel bevindt. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie. Het diode-licht dat op een diepte van 810nm vrijkomt, is de ideale diepte om de haar te raken maar de bloedvaten en weefsels te ontzien. De verhitting van de haarfollikel zorgt voor vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging ervan.

Werkt laserontharing bij heel licht of blond haar?

Als de haren donkerder zijn dan de huid, zijn ze te verwijderen met laserontharing. Voor de oksels en de bikinilijn is dit bij 90% van de personen zo. Beenhaar is vaak lichter, en dus moeilijker te behandelen. Elektrolyse kan dan een goed alternatief zijn. Tijdens een gratis proefsessie kunnen we makkelijk vaststellen of je in aanmerking komt voor laserontharing.

Hoe lang duurt het tot alle haartjes verdwenen zijn?

In 5 tot 8 behandelingen gaan we je ongewenste haartjes definitief te lijf. Het precieze aantal hangt af van je leeftijd, hormonen, de plaats en de kleur van je haartjes, je type huid, en andere factoren. In bepaalde gevallen kunnen ook opvolgsessies nodig zijn, omdat de hormoonhuishouding de haargroei stimuleert. Tijdens een gratis proefsessie bepalen we hoeveel sessies er voor jouw specifiek geval nodig zijn. Vraag hier een proefsessie aan.

Wat is het beste moment om te starten met een laserontharing behandeling?

Je start best met laserontharing tijdens een periode waarin je niet teveel zont. Zes weken voor, en twee weken na de behandeling mag je huid niet blootgesteld worden aan zon of UV-stralen. Daarnaast werkt laserontharing het best als je huid bleek is. Je kan dus best beginnen met de behandeling tussen oktober en juni. Als je geen zware zonneklopper bent, kan het ook in de zomer.

Is laserontharing even effectief bij roodharigen?

Laserontharing werkt als je haar voldoende pigment bevat. Bij bruin-rood haar is dit meestal geen probleem. Blond-rood haar is moeilijker te verwijderen met een laser. Elektrolyse is hier meer aangeraden. Of jouw haartype geschikt is voor laserontharing, wordt bepaald tijdens een gratis proefsessie.

 

 

 

Bij onze verpleegkundige Lindsay ben je in goede handen!

Zij verwelkomt jou graag in ons instituut.