Contacteer ons

VOCHTARME HUID

Eerst water, de rest komt later..

Wist je dat veel huidproblemen kunnen voortkomen uit een tekort aan vocht?
Denk maar aan gevoelige huid, couperose, rosacea, overmatige talgproductie,..

Bij een tekort aan vocht kan onze huid niet goed functioneren.
Door de hydratatie in de huid terug in balans te brengen zullen andere probleempjes dan ook al vanzelf verbeteren of opgelost geraken.
Je kan bijvoorbeeld aan acne gaan werken, maar als je huid te weinig hydratatie heeft, zal je het probleem meestal niet opgelost krijgen of keert het nadien gewoon terug.

Vandaar ons motto: ‘Eerst water, de rest komt later..’

 • Drink voldoende water
  Het spreekt voor zich dat voldoende water (min 1,5 liter) drinken noodzakelijk is om onze vochtbalans op peil te houden. Niet alleen voor onze huid maar ook ons hele lichaam. Onze huid bestaat voor 80% uit water, ons lichaam zo’n 55 à 60%.
  Toch kan het zijn dat voldoende water drinken niet volstaat.
 • Zorg voor extra veel hydraterende ingrediënten
  Dat zijn stoffen die vocht vasthouden en/of voorkomen dat er vocht uit de huid verdampt. Het effect daarvan is vaak al meteen merkbaar. Droogtelijntjes zullen verminderen; je huid voelt lekker zacht aan. Het bekendste hydraterende ingrediënt is waarschijnlijk hyaluronzuur. Dit is dan ook een ster in het binden en vasthouden van vocht in de huid. Hoewel hyaluronzuur de hydratatie en elasticiteit van de huid verbetert, en de rimpeldiepte laat afnemen, kan het bestaande rimpels ten gevolge van zonschade niet verminderen.
 • Help je beschermlaagje
  Er zijn stoffen die ervoor zorgen dat het beschermlaagje van je huid goed functioneert, zodat deze sterk en weerbaar blijft. Niacinamide bijvoorbeeld, een van mijn favoriete ingrediënten. Niacinamide werkt kalmerend en helpt roodheid verminderen en de talgproductie in balans te houden. Het ingrediënt kan daarom vooral veel doen voor de vette of de onrustige huid. Verder zorgt niacinamide ervoor dat pigmentvlekken, maar ook melasma (zwangerschapsmasker) minder zichtbaar worden.
 • Gebruik regelmatig glycolzuur
  Regelmatig exfoliëren is ook een goed idee bij een droge huid. Dit helpt je huid niet alleen bij het kwijtraken van de dode huidcellen en doffe look, maar zorgt ook dat de vochthuishouding in balans blijft. Kies bij een vochtarme droge huid voor een exfoliant op basis van glycolzuur. Bij voldoende hoge concentratie helpt glycolzuur trouwens ook oppervlakkige pigmentvlekken lichter maken.
 • Geef je huid een (melkzuur)peeling
  Klopt je verzorging? Dan kan het toch nog nodig zijn je huid wat extra’s te geven. Een peelingbehandeling kan de huid een flinke oppepper geven. Bij een vochtarme, droge huid kan bijvoorbeeld een hoge concentratie melkzuur of glycolzuur voor verbetering van de vochtbalans zorgen en fijne lijntjes verminderen.

Welke producten kan je gebruiken?

PROTEOGLYCANS_ST_1

Deze producten zijn een algemeen protocol voor de vochtarme vetarme huid. Wens je persoonlijk advies op maat, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Welke producten kan je gebruiken?

IMG_0185

Deze producten zijn een algemeen protocol voor de vochtarme vette huid. Wens je persoonlijk advies op maat, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Wat kunnen wij doen?

Mesotherapie is een ideale manier om meer hydratatie te bieden aan de huid. Hier gebruiken we als hoofdingrediënt zuiver hyaluronzuur. Door de electroforoporatie worden de actieve werkstoffen tot in de diepere huidlagen gebracht en kunnen dus zo veel effectiever hun werking bieden.

Er zijn verschillende varianten te verkrijgen:
– mesoestetic cocktail photoaging
– huisbereide cocktails (samenstellingen van verschillende ingrediënten met hyaluronzuur als hoofdingrediënt).

Lees meer over mesotherapie..

Met de AquaGlo gaan we de huid diep reinigen en een boost aan hydratatie, antioxidanten en kalmerende voedingstoffen geven. Ideaal dus! Ook perfect als eerste behandeling om andere huidproblemen goed te kunnen aanpakken.

Lees meer over AquaGlo..

Intensief liftende en verstevigende behandeling waarbij we via transcutane overdracht de huid diep gaan hydrateren.

Lees meer over Genesis..

Bij de klassieke gelaatsverzorging worden de producten ingezet die worden geadviseerd om thuis te gebruiken (zoals het protocol hierboven vermeld), zo kan je ze voelen, ruiken en hun kracht al ervaren.