Contacteer ons

VERSLAPTE HUID

Hoe ontstaat een verslapte huid?

Huidverslapping is het gevolg van een afname van de elasticiteit van de huid. Als gevolg van de afname van elastine en collageen in de huid, wordt de huid minder elastisch en ook dunner.

Tegelijkertijd gebeurt er nog iets anders als we ouder worden: we verliezen botweefsel, waardoor ook je gezichtsstructuur verandert. Je schedel wordt een beetje kleiner, je jukbeenderen vlakken wat af, je kaak wordt kleiner en je oogkassen worden bijvoorbeeld juist groter door botverlies rond de ogen.

Tot slot verlies je dan ook nog volume in je gezicht. Je verliest vetweefsel en dat wordt ook anders verdeeld over je gezicht. Het bindweefsel wordt minder stevig en het spiervolume neemt langzaam af.

Door al deze processen zal je huid uiteindelijk gaan ‘hangen’ en meer rimpels en plooien vertonen.
De meest bekende plekken: rondom de ogen, op het voorhoofd, bij de wangen en rond de mond.

Wat kan je doen om huidverslapping tegen te gaan en te herstellen?

Bindweefselmassage

Is het leed al geschied, dan zijn er gelukkig methoden om de huid te verstevigen en de collageenproductie opnieuw aan te jagen. Bij een heel verslapte huid bieden alleen nog cosmetisch chirurgische ingrepen als een oog-, face- of halslift een volledige oplossing. Maar bij beginnende huidverslapping zijn er andere opties. Een bekende methode om de verslapte huid steviger te maken en meer volume te geven is de bindweefselmassage zoals bij onze Age Element behandeling. Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van afvalstoffen en zet aan tot celvernieuwing, zodat de huid strakker en gladder wordt. Het is een intensieve massagetechniek uitgevoerd in de papillaire dermis, waarbij de fibroblasten in het onderliggende bindweefsel gestimuleerd worden om verschillende bouwstenen van het bindweefsel aan te maken, waaronder collageen en elastine. De bindweefselmassage kan het beste in kuurverband worden uitgevoerd.

Exfoliëren

Het exfoliëren van de huid met een chemische peeling kan de productie van collageen in de dermis een boost geven. Ingrediënten als salicylzuur (BHA) en glycolzuur (AHA) kunnen de aanmaak van extra collageen en elastine ondersteunen en tot op zekere hoogte de huid verstevigen.

Radiofrequente energie

Huidverslapping kan tot op zekere hoogte behandeld worden met radiofrequente energie (radiogolven) zoals bij onze Genesis behandelingen. De radiogolven komen diep in de huid (dermis) en verwarmen daar het weefsel. Het is een niet-invasieve cosmetische procedure om de collageenproductie in de huid te stimuleren. Door de warmte worden er Heat Shock Proteins (HSP) afgegeven. Deze eiwitten stimuleren het lichaam om nieuwe collageenvezels aan te maken, waardoor de huid strakker wordt.

Microneedling

Microneedling is een methode waarbij we met heel kleine steriele naaldjes microperforaties in de huid maken. Deze techniek wordt ook wel collageen inductie therapie genoemd. Door het maken van kleine verwondingen komen groeifactoren in de huid vrij, die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Tijdens het maken van deze microkanaaltjes sluizen we actieve werkstoffen in de huid die voor meer volume zorgen en een verstrakkend effect bieden.

Collageensupplementen

Collageen is een belangrijke bouwsteen van onder meer de huid, kraakbeen en het bindweefsel. Collageensupplementen worden steeds populairder. Ze zijn verkrijgbaar in drankjes, poeders of pillen. In de betere producten wordt gehydroliseerd viscollageen gebruikt en dan vaak in combinatie met vitamine C.

Welke producten kan je gebruiken?

C8E2EAFF-893F-4F70-A7D4-AFC2044C934E

Deze producten zijn een algemeen protocol. Wens je persoonlijk advies op maat, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Wat kunnen wij doen?

Radiofrequentie zorgt voor aanmaak van nieuw collageen en elastine evenals het verstevigen van het bestaande.

Lees meer over Genesis..

Met mesotherapie kunnen we actieve ingrediënten tot in de huidcel bergen door het celmembraan tijdelijk permeabel te maken.

Lees meer over mesotherapie..

Mesoéclat werkt op alle tekenen van huidveroudering.
Het is een peeling waarbij het gelaat, hals, décoltee én handen worden behandeld.
Onmiddellijk zichtbaar resultaat.

Lees meer over Mesoeclat..

Dit is een volledig gepesonaliseerde wellness-behandeling met onmiddellijk zichtbaar resultaat dankzij de hoogwaardig gepatenteerde ingrediënten die worden ingesluisd tijdens de liftende bindweefselmassage.

Lees meer over Age Alement..

Met onze samensgestelde mesopeels kunnen we een mooi coup’déclat effect geven aan de huid, ideaal als behandeling vlak voor je naar een feestje moet.

Lees meer over mesopeels..