Contacteer ons

RIMPELS

Hoe ontstaan rimpels?

Naarmate we ouder worden ontstaan er rimpels door een tekort aan collageen, elastine en vocht. Dit is een natuurlijk proces wat we helaas niet kunnen stoppen. De ene persoon krijgt meer rimpels of eerder dan de andere. Echter kunnen rimpels ook ontstaan door externe invloeden zoals teveel zon, roken, stress enz.

In het eerste jaar dat een vrouw in de overgang zit, gaat ze het meeste collageen verliezen, dit kan wel 30% zijn. De meeste vrouwen die net in de overgang zitten zie je vaak heel snel verouderen en meer rimpels krijgen. Als je daarbij dan ook nog eens rookt, de huid geen goede bescherming geeft en niet goed verzorgd dan gaat het wel ontzettend hard.

Helaas kunnen we het ontstaan van rimpels niet voorkomen omdat dit een natuurlijk proces van verouderen is. Het ontstaan van rimpels zit als eerste oorzaak in je genen, hier kunnen wij niets aan doen en ook niet voorkomen. Maar rimpels die ontstaan door invloeden van buitenaf of verkeerde verzorging, daar kunnen wij wel wat aan doen. Door onze huid dagelijks goed te verzorgen en regelmatig te laten behandelen bij een schoonheidsspecialiste kunnen wij de vorming van rimpels vertragen of verminderen als de juiste producten worden gebruikt.

Wat kan je doen om de vorming van rimpels te voorkomen?

  • Bescherm je tegen de zon.
    Teveel UV-straling veroorzaakt rimpels. Het advies is dan ook om dagelijks (om de 3 à 4 uur) een UV-filter (SPF) te gebruiken om zoveel mogelijk schade aan de huid te voorkomen waardoor de huid ook minder snel zal verouderen.
  • Rook niet.
    Roken is heel slecht voor de huid omdat dit je collageen afbreekt in de huid. De huid krijgt hierdoor een slechte doorbloeding en een grauwe kleur.
  • Verzorg je huid goed en begin op jonge leeftijd.
  • Gebruik eventueel spierontspanners (botox/mesotox)
    Door het minder of niet meer vormen van de rimpel, zal deze ook meestal vanzelf verdwijnen of  kan je dit een handje helpen dankzij de juiste behandelingen. De meeste mensen denken onmiddellijk aan die ‘plastic’ uitziende filmsterren bij het woord Botox, maar weet dat als je dit door een goede professional laat doen en je vraagt zelf om een natuurlijk resultaat, dat er eigenlijk niemand zal vermoeden dat je spierontspanners hebt laten toedienen.

Welke producten kan je gebruiken?

2D867FD9-CF0A-4042-ACC9-727B5808F494

Deze producten zijn een algemeen protocol. Wenst u persoonlijk advies op maat, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Wat kunnen wij doen?

Voor iedereen die heel intensief wil werken op huidverbetering (rimpels, huidverstrakking, verheldering, volume,..) maar de invasievere behandelingen zoals chemische peelings en microneedling niet ziet zitten.

De age element treatments hebben bovenop hun intensieve werking ook de volle 100% ‘spa-gevoel’.

Lees meer over Age Element Treatment..

Bij mesotherapie hebben we een zeer ruim aanbod op gebied van rimpelvermindering

Lees meer over mesotherapie..

De mesopeels jessner, ook ‘Party-Peel’ genoemd, pakt expressielijntjes aan, verzacht zonne lentigines en geeft een coup d’éclat-effect.

Lees meer over mesopeels..

Mooie behandeling om de eerste tekenen van huidveroudering aan te pakken. De behandeling is los te ondergaan maar ook in een kuur van 5 tot 10 behandelingen.
In een kuur ga je steeds dieper in de huid werken waardoor het resultaat alsmaar beter zal zijn.

Lees meer over Mesoéclat..

Genesis heeft een speciale programma’s ontwikkeld voor anti-aging en lifting van de huid. Dankzij de combinatie van radiofrequentie, Led-lichttherapie en elektroporatie gaan we collageen en elastine boosten en verbeteren we de bloedcirculatie en zuurstof in je cellen.

Lees meer over Genesis..

Met de T-AWAY 2 kunnen we de rimpels plaatselijk gaan aanpakken door middel van radiofrequentie.
Deze zetten we niet in voor het gehele gelaat maar eerder plaatselijk zoals op de bovenlip, kraaienpootjes, fronsrimpels,..

Lees meer over T-AWAY..

Het Skin dieet met kruidenpeel is een detox-programma van 4 tot 12 weken, afhankelijk van het huidtype en de huidconditie. Dit ‘dieet’ voor de huid zorgt voor een verhoogde stofwisseling met als resultaat: een volledige reset en een langdurige detox van de huid.

Lees meer over Kruidenpeel..

Voor decolleté-rimpels/lijnen

Door deze speciaal ontworpen nacht-bh van La Décollette verdwijnen je rimpels/lijnen zienderogen.
Hij biedt comfort door op een zachte manier je borsten tijdens je slaap op hun plaats te houden.

7A35AD14-5435-4324-A539-64B18B871CDF
AA1EB531-AD2A-472F-ADC6-98CD8208628C