Contacteer ons

DUBBELE KIN

Hoe komt dat overtollige vet onder jouw kin terecht?

Vanwaar komt die dubbele kin nu eigenlijk? Wel, er zijn verschillende oorzaken voor een dubbele kin. Afhankelijk van persoon tot persoon zal de dubbele kin door iets anders veroorzaakt zijn. Hieronder sommen we enkele van de oorzaken van een dubbele kin op.

  • It’s in your DNA

Een eerste veelvoorkomende oorzaak van jouw dubbele kin is een genetische aanleg voor het kwaaltje. ‘Niks aan te doen’, denk je? Nee hoor, je krijgt die dubbele kin heus wel weg. Hoe? Met een dubbele kin behandeling natuurlijk!

  • Het komt door overgewicht of extra kilo’s

Een andere oorzaak voor een dubbele kin is vetophoping door overgewicht of extra kilo’s. Die moet je lichaam natuurlijk ergens kwijt. Bij de ene stapelt het vet zich op in de billen, bij de ander gaat een laagje vet naar de kin. Gezond eten en sporten kunnen helpen je onderkin kleiner te maken, maar voor de meest hardnekkige vetjes zul je misschien wat extra hulp nodig hebben.

  • It’s your age

Ook je leeftijd kan er voor iets tussen zitten: naarmate je ouder wordt, treedt er ook veroudering op in je huid. Je maakt minder collageen aan en je botten verliezen volume. Dat vertaalt zich in een verslapte huid. Als je huid slapper is, gaat die bijgevolg hangen. Daardoor krijg je een soort tweede kin onder je gelaat, niet fijn.

  • Het is je houding

Sommige mensen geloven dat ook een verkeerde houding kan leiden tot huidverslapping en een dubbele kin. Als je een verkeerde houding hebt, gaan je nekspieren namelijk verzwakken, het gevolg daarvan is dat je huid elasticiteit verliest en gaat hangen, waardoor je kin groter lijkt.

Wat kan je zelf doen om je dubbele kin te verminderen?

  • Er zijn mensen die hun dubbele kin verminderen door bepaalde make-uptechnieken te gebruiken. Zo creëren ze optisch effect waardoor de onderkin minder groot lijkt. Uiteraard is zoiets enkel mogelijk voor wie een milde onderkin heeft.
  • Ook zijn er mensen die oefeningen doen om zo van hun onderkin af te raken. Dergelijke oefeningen moet je dagelijks doen om er een effect van te zien. Enkele van de beste oefeningen vind je hier.
  • Met make-up en oefeningen kan je maar zoveel doen. Beide vragen dagelijks heel wat inspanning: je moet elke dag je make-up aanbrengen of je moet elke dag vijf oefeningen doen. Ben je op zoek naar een efficiëntere oplossing? Bekijk hieronder dan even ons aanbod behandelingen.

Wat kunnen wij doen?

Met mesotherapie brengen we vetverbrandende ingrediënten tot in de diepere huidlagen

Lees meer over mesotherapie..

Genesis is een zeer goede behandeling voor elke vorm van dubbele kin, maar in het bijzonder voor wanneer je ook aan huidverstrakking wil gaan werken.

Lees meer over Genesis..