Contacteer ons

Spider naevus

Spider naevus

Wat is Spider Naevus?

Spider Naevus of spinnetje is een algemeen voorkomende goedaardige afwijking van bloedvaatjes in de huid. De afwijking bestaat uit een centrale rode verhevenheid (de ‘kop van de spin’) die meestal zo groot is als een speldenknop. Vanuit dit centrum waaieren een aantal haarfijne bloedvaatjes uit (de ‘pootjes van de spin’).

Spider Naevus of spinnetje kan bij iedereen voorkomen. In 40% van de vrouwelijke gevallen komt deze huidaandoening tot uiting tijdens een zwangerschap. Ook komt de spider naevus veel voor bij kinderen.

Ze ontstaan door een plaatselijke verwijding van een klein bloedvaatje van de huid. Waarom het bloedvaatje verwijdt is niet duidelijk. De roodheid is wegdrukbaar, dit wil zeggen dat door op de plek te drukken het bloed uit de vaatjes kan worden geduwd. Bij loslaten vullen de vaatjes zich weer onmiddellijk. De voorkeursplek voor spinnenkopjes is het gelaat maar ook op het lichaam kan je ze terug vinden.

Bij kinderen en jongvolwassenen komt spider naevus het meest voor op de wangen en bij ouderen ontstaan vaak spiders op de neus en/of neusvleugels.

Welke producten kan je gebruiken?

IMG_1244

Deze routine staat in functie om de bloedhaarvaatjes te verstevigen en de huid te hydrateren, zo kan je de kans verkleinen op het ontstaan van nieuwe spider naevus.

Wat kunnen wij doen?

Met de T-AWAY 2 kunnen we zowel de rode draadjes als de kern van de spider naevus laten verdwijnen binnen enkele minuten door middel van coagulatie (warmte).

Lees meer over T-AWAY 2..