Contacteer ons

GROTE PORIËN

Wat zijn poriën?

Poriën zijn heel kleine openingen in de huid van de daaronder gelegen zweet- of talgklieren. Iedereen heeft dus poriën, maar de grootte kan per persoon wel wat verschillen. Grote, zichtbare poriën, kunnen bij iedereen voorkomen. Toch is er wel een relatie met geslacht, genetische aanleg en leeftijd. Maar ook met bijvoorbeeld verkeerd gebruik van cosmetica, acne en zonschade.

Uit onderzoek blijkt verder dat een vergrote porie samenhangt met een verhoogde talgproductie. Daarbij spelen hormoonverandering een rol. Bij vrouwen bijvoorbeeld kan de poriegrootte daardoor wat variëren in de menstruatiecyclus. Tijdens de ovulatie neemt de talgproductie vaak toe, en daarmee de grootte van de poriën.

Kan je iets doen aan grote poriën?

De grootte van de porie zelf kunnen we niet gaan verkleinen, wel kunnen we ze minder laten opvallen door de huid te gaan verstevigen, voldoende te hydrateren en door de porie mooi proper te houden waardoor ze veel minder gaan opvallen.

Omdat soms meerdere factoren een rol spelen bij grote poriën, bestaat er niet zoiets als dé behandeling die voor iedereen werkt. Heb je bijvoorbeeld een erg vette huid, dan kan je beter op zoek gaan naar een behandeling die helpt bij een teveel aan talg.

Wat kan je doen om het ontstaan van (nieuwe) grote poriën te vermijden?

Salicylzuur in huidverzorging
Regelmatig exfoliëren helpt. Kies voor een exfoliant op basis van salicylzuur. Dit ingrediënt is oplosbaar in vet, en dringt diep in de poriën door. Het is daarom ook heel effectief in het verminderen van mee-eters, vergrote poriën en het kwijtraken van overtollig talg. Salicylzuur is niet voor niets een van de meest gebruikte ingrediënten bij de behandeling tegen puistjes.

Crèmes met retinoïden
Crèmes met retinoïden (zoals tretinoïne en tazarotene) kunnen de productie van collageen en elastine in de huid stimuleren. Doordat de huid ‘steviger’ wordt, kan dit ook positief bijdragen aan de zichtbaarheid van de porie.

Bescherm je tegen de zon
In meerdere studies is het verband tussen de grootte van de poriën en de elasticiteit van de huid aangetoond. De huid verliest haar elasticiteit met het ouder worden, maar bijvoorbeeld ook door langdurige blootstelling aan de zon. Je huid dagelijks goed beschermen tegen de stralen van de zon is voor iedereen het beste, ook tegen te grote poriën dus.

Let op je voeding
Snelle suikers kunnen de talgproductie flink bevorderen. Heb je last van grote poriën? Blijf dan weg van snoep, gebak, pretzels, frisdrank, wit stokbrood, croissants… Kies liever voor voedzame producten met een laag glycemische index zoals noten, linzen, volkorenbrood, volkoren pasta, havermout en wilde rijst. Met goede voeding kun je de talgproductie wat laten afnemen. En dat helpt bij grote poriën.

Welke producten kan je gebruiken?

A81ED940-7EA7-43CF-AFD8-4492443B4E6E

Deze producten zijn een algemeen protocol. Wenst u persoonlijk advies op maat, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Wat kunnen wij doen?

Bij de AquaGlo gaan we de poriën ‘stofzuigen’ met oa salicylzuur, nadien wordt de huid gekalmeerd, gehydrateerd en krijgt het een boost aan antioxidanten.

Lees meer over AquaGlo..

Met deze behandeling gaan we met behuild van Geneeskrachtige platen de huid gaan zuiveren en detoxen van binnen é buiten uit.
dit geeft een mooie reset en zuivering van de huid waardoor poriën minder zichtbaar worden.

Lees meer over Kruidenpeeling..

Zoals reeds vaak vermeld remt salicylzuur de talgproductie, wat een positief effect heeft op grote poriën. Met de mesopeel brengen we onder andere salicylzuur aan op de huid.

Lees meer over mesopeels..

Met mesotherapie kunnen we actieve ingrediënten tot in de huidcel brengen door het celmembraan tijdelijk permeabel te maken. We gebruiken hierbij Glycolzuur om een mooiere huidstructuur te verkrijgen.

Lees meer over mesotherapie..