Contacteer ons

HYPERPIGMENTATIE

Wat is hyperpigmentatie?

Eén van de meest gekende vormen van hyperpigmentatie is melasma. Melasma is een goedaardige huidaandoening die ook ‘zwangerschapsmasker’ genoemd wordt omdat het vaak ontstaat tijdens de zwangerschap door hormonale veranderingen. Het is een pigmentstoornis waarbij hyperpigmentatie ontstaat in het gelaat.
Het uit zich in lichte tot donkerbruine vlekken op de huid die meestal symmetrisch zijn.
De vlekken kunnen enkel in de opperhuid zitten (zichtbaar) maar ook in de lederhuid (niet zichtbaar).

Oorzaken van hyperpigmentatie 

Van melasma is de exacte oorzaak niet bekend, het is wel duidelijk dat er sprake is van een overgevoelig pigmentsysteem door hormonale veranderingen.

De volgende triggers kunnen leiden tot een verhoogde activiteit van de pigmentcellen:

  • Blootstelling aan  UV-straling
  • Erfelijkheid
  • Hormonaal (zwangerschap)
  • Het gebruik van bepaalde cosmetica
  • Het gebruik van sommige ‘anti’- geneesmiddelen: anti-depressiva, anti-inflammatoiren (ontstekingsremmers), anti-conceptie (Marvelon, Microgynon, Diane 35 en Mirena-spiraal zijn zelfs in verband gebracht met het optreden van melasma!),.. Lees goed de bijsluiter van je medicatie! Indien er vermeld wordt dat het de huid photosensitief maakt, is de kans zeer groot dat je melasma zal ontwikkelen.

Kan hyperpigmentatie voorgoed verdwijnen?

Doordat behandelingen op het aanpakken van symptomen gericht zijn, kunnen de vlekjes altijd terugkeren, ook al zijn ze in eerste instantie verdwenen. Dit geldt voor alle behandelvormen.
Je zal dus de rest van je leven rekening moeten houden met deze triggers (zeker zonlicht) en blijven inzetten op cosmetica die zowel pigmentregulerend als depigmenterend werken.

Eens de ‘triggers’ onder controle zijn, zoals bij zwangerschapsmasker (eens het hormonenstelsel terug genormaliseerd is), kan het wel zijn dat het probleem vanzelf verdwijnt.

Wat kan je zelf doen?

  • Gebruik dagelijks een goede zonnebescherming! Niet enkel in de zomer of als je in de zon komt, maar liefst het hele jaar door, om de 3 à 4 uur (na 4 uur zijn de beschermende filters namelijk zo goed als uitgewerkt). De nieuwe generatie zonnebrandmiddelen beschermen de huid niet alleen tegen UV licht maar ook tegen zichtbaar licht (blauw licht van smartphones, tablet, computer…) zoals de mesoprotech van mesoestetic doen.
  • Ga na wanneer de pigmentvlekken exact ontstaan zijn, en ga dan nog eens 6 maanden terug in de tijd: ben je toen begonnen met nieuwe medicatie? Misschien anticonceptie?
  • Gebruik antioxidanten, ze beschermen de huid tegen zichtbaar licht en infrarood licht.

Welke producten kan je gebruiken?

Zoals eerder vermeld zal je steeds moeten blijven inzetten met pigmentregulerende en depigmenterende cosmetica om het terugkeren van de pigmentvlekken blijvend te onderdrukken. Volgend protocol is een voorbeeld van welke producten je daarvoor kan gebruiken in je dagelijkse verzorgingsroutine.

FD55F7EA-E9F7-46B3-97A0-03F3877B0DA9

Deze producten zijn een algemeen protocol. Wens je persoonlijk advies op maat, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Wat kunnen wij doen?

Cosmelan is wereldwijd dé nummer 1 behandeling voor hyperpigmentatie en melasma.

Lees meer over Cosmelan..

Met deze chemische peel gaan we zowel exfoliërend, depigmenterend en pigmentregulerend gaan werken.
Hij is heel geschikt om als alleenstaande behandeling te gebruiken, als eerste behandeling bij Cosmelan of als eerste behandeling in je depigmentatietraject met microneedling.

Lees meer over mesopeel melanostop..

Met mesotherapie brengen we actieve depigmenterende en pigmentregulerende ingrediënten tot in de diepere huidlagen voor een optimale werking.
We hebben 2 soorten: een mesoestetic cocktail en een huidbereide cocktail.
(Cocktail = samenstelling van verschillende actieve ingrediënten)

Lees meer over mesotherapie..

In deze behandeling maken we een combinatie van de chemische peel melanostop met aansluitend mesotherapie depigmentation.
Zo heb je een mooie ‘alles in 1’ behandeling, gaan we veel intenser werken en verlies je minder tijd dan wanneer we mesopeel zouden afwisselen met mesotherapie.

Hier heb je met AquaGlo een mooie dieptereiniging waarbij we met de Brightening peel booster al inzetten op hyperpigmentatie (zo krijg je die ultieme Glow!) + de mesotherapie depigmentation behandeling.

In deze mooie combinatie gaan we werken op :
– depigmentatie + pigmentregulatie (mesopeelpeel + insluizen depigmentation solution met Genesis)
– liftend + verstevigend (capacitieve radiofrequentie Genesis)

Lees meer over Genesis..

De huid rondom de ogen is veel dunner dan de rest van ons gelaat, daarom moet deze ook anders behandeld worden.
Met de Global EYECON behandeling kunnen we tot heel dicht tegen het oog gaan werken en pakken we alle problematieken aan die zicht hier kunnen manifesteren namelijk:
– Donkere kringen
– Wallen
– Kraaienpootjes
– Hangende oogleden

Lees meer over Global EYECON..

Het Skin DETOX Programma heeft niet enkel een mooi effect op pigmentatie, hiermee gaan we onze huid een mooie reset geven.
Ook ons hele lichaam krijgt een detox.

Lees meer over Kruidenpeel..

Deze behandeling is ideaal als eerste behandeling en als onderhoudsbehandeling bij melasma.

Lees meer over AquaGlo..

Age Element is een heel aangename behandeling met 100% wellness gevoel.
Deze behandeling is iets minder intensief maar ook totaal niet invasief (belastend voor de huid).
Wij gebruiken hem graag als onderhoudsbehandeling na een intensieve kuur, als tussenbehandeling in een kuur indien je huid even wat nood heeft aan ‘rust’ maar kan zeker als kuur (5 behandelingen) op zich gebruikt worden voor wie zijn pigment op een zachte manier wil aanpakken.
Geeft ook een mooi globaal anti-age effect!

Lees meer over Age Element Treatment..

Ideaal voor wie zacht en ontspannend maar tocht intensief wil behandeld worden.
– Ultieme glow!
– Groot wellness gevoel
– Pigment + anti-age
– Dieptereiniging