Contacteer ons

VETTE HUID

Wat is een vette huid?

Een vette huid. Vele zullen het wel herkennen. Je huid glimt snel, voelt vettig aan gedurende de dag en de huid in je gezicht heeft altijd een olielaagje over zich heen liggen waardoor je make-up niet de hele dag mooi blijft zitten. Maar hoe komt dat nu? En hoe herken je een vette huid?

 

De kenmerken van een vette huid 
  • Je gezichtshuid glimt al een paar uur na het reinigen
  • Je hebt last van grove poriën
  • Je hebt regelmatig last van onzuiverheden, puistjes of ontstekingen
  • Je make-up hecht niet de hele dag mooi op je huid

 

Hoe ontstaat een vette huid?

Een huid produceert elke dag talg om soepel te blijven en zich te beschermen tegen uitdroging. Een vette huid produceert teveel talg. Als je last hebt van een vette huid komen hier vaak ook vervelende onzuiverheden bij kijken, zoals puistjes en mee-eters. Deze onzuiverheden ontstaan doordat je huid het teveel aan talg niet kan verwerken. Je poriën verstoppen hierdoor en daar word je natuurlijk niet blij van.

Sommige mensen hebben van nature een vette huid, maar een vette huid kan ook tijdelijk gecreëerd  worden door bijvoorbeeld een hormonale disbalans. Denk hierbij aan de puberteit of een zwangerschap. Ook de verkeerde huidverzorgingsproducten kunnen een rol spelen bij het creëren van een tijdelijke vette huid. Het is daarom belangrijk om de juiste producten te gebruiken om jouw vette huid optimaal te verzorgen.

 

Vette of gecombineerde huid?

Het is belangrijk om te weten of je een vette- of gecombineerde huid hebt. Vooral als je gaat kijken naar huidverzorging. Gebruik je producten voor een vette huid, maar is je huidtype gecombineerd, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Denk hierbij aan een droge, trekkerige huid. Op zo’n moment zal je huid juist nog meer talg aanmaken om je huid soepel te houden en gaat je huid juist meer glimmen.
Sta je al op met een vette huid en blijft deze glimmen gedurende dag, zelfs als je je huid tussendoor schoon maakt? Dan heb je waarschijnlijk een vette huid. Gaat jouw huid gedurende de dag pas glimmen? Dan is het mogelijk dat je een gecombineerde, vochtarme huid hebt.

Wat kan je doen om een vette huid aan te pakken?

  • kies voor producten zonder ingrediënten die je huid kunnen verstoppen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan minerale oliën. Deze ingrediënten leggen een laag op je huid die je huid kunnen afsluiten. De producten van mesoestetic bevatten geen schadelijke ingrediënten die de gezondheid van je huid zullen tegenwerken.
  • een goede reiniging in de ochtend en in de avond is erg belangrijk om al het geproduceerde talg te verwijderen op een milde manier.
  • hydratatie is voor een vette huid erg belangrijk om deze in topconditie te houden. Lichte producten zijn vaak fijn in gebruik voor een vette huid omdat deze je huid niet afsluiten. Een serum onder je moisturizer aanbrengen voor extra hydratie is sterk aan te raden.
  • door wekelijks een vocht herstellend masker te gebruiken voorzie je jouw huid van extra hydratatie.
  • exfolieer je huid regelmatig. Een vette huid is vaak een dikkere huid. Door regelmatig je huid te ontdoen van dode huidcellen houd je je huid wat dunner, je talguitgangen vrij en verstoppen je poriën minder snel.
  • salicylzuur is een essentieel ingrediënt dat niet mag ontbreken in je huidverzorgingsritueel. Salicylzuur kan namelijk overmatig talg oplossen en verstoppingen verminderen.

Welke producten kan je gebruiken?

IMG_0186

Deze producten zijn een algemeen protocol. Wens je persoonlijk advies op maat, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Wat kunnen wij doen?

Met een mesopeel kunnen we de talgproductie terug normaliseren en de huid terug dunner maken door het verwijderen van de dode huidcellen.

Lees meer over mesopeels..

Met AquaGlo hydrodermabrasie krijg je een diepe reiniging van de poriën, onzuiverheden worden verwijderd, je huid wordt gekalmeerd en krijgt een boost aan hydratatie en antioxidanten.

Lees meer over AquaGlo..

Met de detox Kruidenpeel gaan we de huid een volledige reset geven van buiten én binnen door de peeling en de detox-drank, beide volledig biologisch op basis van 20 geneeskundige planten van over de hele wereld. Je huid wordt terug naar zijn meest oorspronkelijke staat gebracht.

Lees meer over Kruidenpeel..

Bij de klassieke gezichtsbehandeling passen we de producten aan naar de noden van je huid. Dit zijn ook de producten die je zullen geadviseerd worden om thuis te gebruiken, zo kan je al kennis maken met je verzorgingsroutine.